Online árajánlat

Nyílászárók beépítése

A Danubius-Ablak Kft. munkatársai a precízitás, és a pontosság jegyében végzi mindennapi munkájukat.
 
15 éve minden nap a szakmában dolgozó, saját szerelőcsoportunk, lassan 25éves gyártói múlttal rendelkező beszállítónk, valamint óramű pontossággal dolgozó kollégáink már magukban garanciát jelentenek az Ön nyílászáró beépítésére.
 
 
 
Felmerülő kérdéseivel kapcsolatban állunk rendelkezésére elérhetőségeink bármelyikén.
 
 
 
 
 
 
A nyílászárók beépítése legalább olyan fontos, mint a megfelelő nyílászáró kiválasztása.
Amire különösen oda kell figyelni: a légtömörség biztosítása és a hőhídmentes beépítés.
 
Tipikus légtömör beépítésnél légtömörséget biztosító "szalag" kerül a tok külső részére, majd behelyezés és pur-habbal való esetleges réskitöltés után a szalagot a falhoz ragasztják, majd bevakolják. A pur-hab használata önmagában nem elégséges.
A hőhídhatás elkerülése érdekében az ablakot a hőszigetelés síkjában, a falsíkon kívül kell elhelyezni, és a hőszigetelést a tokszerkezetre ráfordítani.
Egy tervezésben jártas építészmérnök nemcsak a nyílászárók helyét, hanem beépítési részleteit is megtervezi, összhangban a hőszigetelés és légzárás síkjával. Ezt a munkát érdemes megfizetni.
 
A szakszerű nyílászáró-beépítés
 
Az ajtó és az ablak látványa keltheti bennünk azt a benyomást is, hogy ezek a ház szeme és szája, de mondják azt is, hogy ezek az új otthonunk első bútorai. Az esztétikai okok mellett azonban hasznosnak bizonyulhat a nyílászáróval kapcsolatos döntések, illetve a beépítés során körültekintően eljárnunk, hiszen áruk az építkezés költségei között nem elhanyagolható tételként jelennek meg, emellett nagymértékben befolyásolják a ház, így életterünk minőségét is. Nem érdemes tehát olyan kompromisszumokba belemenni, amely a legolcsóbb megoldást eredményezi, mert a nyílászáró a lakás komfortérzete szempontjából számottevő szereppel bír: felelős a hőszigetelésért, a hangszigetelésért, a biztonságért, valamint a lakásba áradó fény mennyiségéért. Az is fontos, hogy jó minőségű, tartós anyagból legyen maga az ablak és a vasalat; praktikusan és könnyen nyíljon-záródjon, nem szeretnénk ugyanis újabb költségek árán pár év múlva az egészet kicserélni. Ezért szükséges a folyamat során végig szakemberrel konzultálni, és a beépítést is szakemberre bízni.
 
A tervezés szakaszában
 
Amellett, hogy a gyártók az igényeket minden szinten kielégítő, egyedi tervezésű nyílászárókat is gyártanak, érdemes megismerni a gyártói mérethatárokat. Már a tervezés során előrelátóan kell meghatározni a méreteket, a nyitásirányokat és -módokat (jobbos, balos, bukó, bukó-nyíló), és figyelni kell arra is, hogy az ablak ne nyíljon be a szoba belső terébe a kelleténél nagyobb mértékben, mert az így csökkentheti a lakótér méreteit.
 
A nyílászárók megválasztásának számos szempontja lehet: a tervező javaslatai mellett a lakók igénye, ízlése, a funkcionalitást figyelembe vevő, illetve az esztétikai szempontok.
 
Annak ellenére, hogy az esztétikai szempontokat magunk szeretjük meghatározni, már ehhez a döntéshez is érdemes szakember segítségét kérni. Sok függhet attól, hogy a nyílászáró színéhez, alakjához stílusban hozzáillő kilincseket, osztókat válasszunk. Az üvegfelületek aránya, a nyíló és a fix táblák mérete, az osztók megjelenése, mérete finomíthatja adott esetben a nyílászáró által mutatott képet, ami meghatározza majd a későbbiekben a ház képét is.
 
Bízzuk szakemberre a nyílászáró beépítését!
 
A nyílászáró beépítése a méretfelvétellel kezdődik. E folyamat során a mutatós és pontos beépítés érdekében többször is érdemes újra ellenőrizni a korábban már felvett méreteket. Az ajánlatkéréskor készül az első méretfelvétel, amelyet mindenképpen az ajánlatot adó cég, kereskedő, kivitelező szakértője kell, hogy végezzen. A falazás azonban az eredeti tervekhez képest centiméternyi eltéréseket is okozhat, így figyelembe kell ezt is venni, és a falak elkészülte után a méreteket ismét pontosítanunk kell. Ha ez elmarad, és jelentkeznek a méretezésből adódó hibák, a későbbiekben vagy falat kell vésni, vagy a nyílászárót kell csiszolni, ez akár esztétikailag is hagyhat maga után kívánni valót.
 
Nem elhanyagolandó kérdés, hogy a nyílászáró beépítése vakolás előtt, vagy vakolás után történik, mivel ennek megfelelően alakulhat az, hogy a későbbiekben milyen kiegészítő elemeket kell majd beszerezni (pl. takaróléc). Ennek megfelelően kell kérni az árajánlatot.