Online árajánlat

Műanyag nyílászárók

Műanyag nyílászáróinkat nem újrahasznosított alapanyagból gyártjuk!
 
Könnyed nyugodtsággal válogathat termékkínálatunkban szereplő, "A" minőségi osztályozású, valamint mindennemű -profilra, üvegre, vasalatra irányuló- műszaki certifikációjú, nyílászáróinkból!
Legyen szó biztonsági kiegészítőkről, egyedi színezésről, üvegfajtákról, nálunk biztosan megtalálja a megfelelő nyílászáróját!
Felmerülő kérdéseivel kapcsolatban állunk rendelkezésére elérhetőségeink bármelyikén.
A legtöbb embernek a kiváló hőszigetelés mellett, az az elvárása a nyílászárókkal szemben, hogy legyenek tartósak, esztétikusak, és ne igényeljenek további törődést.
Ezen szempontok figyelembevételével a legtöbb ember számára a PVC az ideális nyílászáró alapanyag. Ugyanis időjárásálló, szilárd, nem érzékeny a vegyszerekre. Az elmúlt években a profilgyártó vállalatok továbbfejlesztették, és merevítésekkel látták el a műanyag ablakokat, ez által a PVC-profilú ablak bárki által választható, kompromisszummentes megoldássá vált. Az általunk forgalmazott nyílászárók mindegyike "A" minősítéssel rendelkezik!
Az üreges PVC profilú ablakok gyakorlatilag hőhídmentesek, a minőségi 5 légkamrás profilok már megelőzik a fa ablakkereteket hőszigetelésben. De a légkamrák számának növelése egyaránt javítja a stabilitást, a keretekbe épített acélmerevítőkkel kiegészítve megnőtt az elkészíthető ablakok mérete is.
A műanyag nyílászárók várható élettartama meghaladja az 50 évet, gyors elhasználódástól tehát nem kell félni.
A műanyag ablakok esetén az előnyök közé tartozik, hogy többféle üvegvastagság építhető be, felületkezelést egyáltalán nem igényelnek. Az ablakok formája és kialakítása egyre változatosabb, hiszen eltűntek azok a megkötések, melyek a fa nyílászárókra jellemzőek. A szabványméretű ablakokra könnyedén lehet előregyártott szúnyoghálót felszerelni.
 

Hőátbocsátás

Az ablakok hőátbocsátási tényezője jellemezi elsödlegesen azok minőségét. Ezért pedig az üvegezés és a profil kamraszáma a leginkább felelős. Az igazán jó ablakok  6-7 légkamrás profillal rendelkeynek, melyekkel U=0,6W/m2K értékkel is elérhető, szemben a 3-4-5 kamrás ablakok 1,1-1,8 W/m2K értékével. Egy ablak akkor tekinthető fokozottan hőszigeteltnek, ha az Ug (hőátbocsátási tényező) értéke legalább 1,0 W/m2K.

Beépítés

A beépítési mélység általában 56-80 mm között változik. Ez az érték gyártófüggő is, de fontosabb, hogy a légkamrák számával növekszik.
A profilok általában úgy vannak kialakítva, hogy a tokidomhoz a beépítést elősegítő elemeken kívül különféle kiegészítőket, pl. redőnyszekrényt, külső ablakpárkányt lehet rögzíteni.
A profilok általában 22-40 mm vastagságú hőszigetelt üveg befogadására alkalmasak. Az ablakszárny és a keret légzáró szigetelését többnyire két körbefutó ütközőtömítés biztosítja, de léteznek középtömítésű profilok is.
A műanyag nyílászárók előnye, hogy szinte bármilyen alakban gyárthatók, és fóliázással teljesen személyre szabhatóak.

Vasalat, merevítés

A nyílászárók vasalatai az ablak működésének megfelelően több funkciósak, és körben több ponton záródóak. A nyíló-bukó vasalatokat egy kilinccsel lehet működtetni, bizonyos változatokat nyomógombbal vagy zárral rendelkező változattal lehet még biztonságosabbá tenni.
A műanyag nyílászárók ma már semmilyen statikai problémát nem okozhatnak. Régebben előfordulhattak ilyen problémák, de a ma gyártott ablakokat acélmerevítéssel készítik, tehát ilyen gondok nem merülhetnek fel. A korszerű nyílászárók tokjainál elvárás, hogy UV-állóak legyenek, ne kelljen azok elsárgulásától tartani.
Fontos tényező továbbá a légkamrák száma. Ugyanis a nyílászárók lehetnek 3,4,5 vagy 6-7 légkamrásak.
A kamrák számának növelésével javul a hő- és hangszigetelés, valamint a stabilitás is.
A háromkamrás nyílászárók hő veszteségi (K) értéke 1,4-2,5 körül alakul, az ötkamrásaké 1,0-1,4 érték közötti, a magasabb kamraszámú profiloknál pedig még az előzőeknél is jobb szigetelési értékeket lehet elérni. A nyílászárók beépítési mélysége is összefügg a kamrák számával, az 5 légkamrás profilok általában 70mm vastagok, ennél vékonyabbat már nem ajánlott venni.

Profil

A 6 és 7 légkamrásoknál pedig már nem érdemes megvenni a 80-88mm-es robosztus, esztétikailag nem túl megnyerő profilt, inkább a 75mm vastag profilt kell keresni, amik ha szükséges, már a passzívház rendszerekhez is megfelelők. A normál építészeti és hőszigetelési elvárásoknak a minimum 70mm-es, 5 kamrás profilok tökéletes megoldást nyújtanak. A műanyag nyílászárók esetében, az igen alacsony hőveszteségnek köszönhetően felesleges a dupla egymásra csukódó ablakszárny.
Cégünk több megbízható, világszinvonalú gyártóval is tartja a kapcsotatot. Ezzel biztosítva az Ön egyedi igényeinek megfelelő nyílászárók zökkenőmentes gyártási folyamatát.
 

GEALAN S8000 IQ 6 légkamrás nyílászárók

 

GEALAN S 8000 IQ műanyag ablak jellemzői:

 
Német minőség kompromisszumok nélkül
Fokozott biztonság és stabilitás
74-mm-es profil vastagság
Tokban és szárnyban 6-6 légkamra
Nagyméretű fő kamra a nagyobb acél merevítés befogadására
Beépített résszellőztető szabályozott légcserét tesz lehetővé
Hibásműködtetés gátló vasalat
A tokban és szárnyban tűzi horganyzott, idomacél merevítés
Extra erősített sarokpánt és sarokcsapágy
Fehér színű szerkezeteknél szürke, duplán körbefutó gumitömítéssel
Osztrák biztonsági, több ponton záródó MacoMultimatic 3D vasalat
Lekerekített élek
Üvegezés alap esetben 4-16-4 argongázzal töltve: K=1.00
Háromrétegű üvegezéssel is rendelhető: K=0.7
Több színben és elképzelése szerinti formában
Kitűnő ár és érték arány
Az időtálló használatot 8 év teljeskörű garancia vállalással biztosítjuk
1 hét gyártási határidő!